Info

Turvallinen harjoittelu korona-aikana

Olemme jälleen auki! Otamme Oasis Studiolla suositukset ja rajoitukset vakavasti. Oasis tarjoaa myös Live Online tunteina erittäin monipuolisen kattauksen pilatesta ja joogaa sekä muita kehonhallinta- ja huoltotunteja niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin. Näet kevään 2021 aikataulut ja tuntikuvaukset täältä.

Studiolla on mahdollista säilyttää ajankohtainen turvaväli kaikissa tiloissa. Käsidesiä on tarjolla runsaasti ja käsien pesuun on paljon mahdollisuuksia. Mattotunneille otetaan tällä hetkellä 10 asiakasta. Laitepilatekseen mahtuu 6 asiakasta.

Studiolle tullessa:

Suosittelemme vahvasti maskien käyttöä studion yleisissä tiloissa. Henkilökuntamme käyttää maskia.

Olemme merkittävästi tehostaneet tilojemme puhtaanapitoa: Siivousta on lisätty, pintoja desinfioidaan, vastaanotossa on ilmanpuhdistin, ilmanvaihtoa on lisätty.

Toivomme asiakkaidemme puolestaan noudattavan näitä turvallisuusohjeita:

(1) Älä tule kipeänä studiolle. Ota yhteyttä infomailiin, jos tarvitset lisäaikaa korttiisi.

(2) Jos olet vieraillut riskialueella, pidä kaksi viikkoa taukoa ennen kuin tulet Oasikseen. Sama pätee siihen, jos lähipiirissäsi joku sairastuu.

(3) Pese kädet ennen ja jälkeen tunnin. Käytä myös käsidesiä, jota löytyy studiolta useasta pisteestä.

(4) Käytä maskia yleisissä tiloissa, kuten vastaanotossa ja pukutiloissa. 

(5) Tule paikalle juuri ennen tunnin alkamista.

(6) Suihkutiloihin yksi kerrallaan.

(7) Ilmoita Oasis Studioon info@oasisturku.fi, mikäli sairastut koronaan ja on syytä epäillä, että olet käynyt Oasis Studiolla saatuasi tartunnan.

Yleistä tietoa

Viihtyisä pilates- ja joogastudiomme sijaitsee yliopiston kupeessa osoitteessa Kerttulinkatu 1A. Tarjoamme myös runsaasti erilaisia Online tunteja.

Tälle sivulle olemme koonneet vastauksia muutamiin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Millaisia tunteja Oasis tarjoaa?

Oasis Pilates & Yoga Studiollamme on monipuolinen kattaus kehonhallintatunteja kuten pilatesta, joogaa sekä venyttelyä. Meillä on tarjontaa sekä vasta-alkajille että edistyneille osallistujille. Aikataulustamme löytyy lämpötunteja (Warm = 25 astetta ja Hot = 30 astetta) sekä tunteja huoneenlämmössä. Erottaudumme muista alan toimijoista tarjoamalla myös Laitepilatesta sekä raskaus- ja äitiyskursseja.

ALOITTELIJOILLE SOPIVAT TUNNIT:
Somatic Pilates
PhysioPilates
BASI Pilates 1
Somatic Stretching
Fascial
YinYoga
Hatha & YinYoga
FlowYoga
Singing Bowls

 

Mitä maksuvälineitä Oasis Studiolla voi käyttää?

Oasis Studiolla voi maksaa liikuntapalveluita netin kautta laittamalla omiin tietoihin pankki- tai luottokortin tiedot. Tiedot salataan Stripe nimisessä järjestelmässä, eivätkä ne näy edes henkilökunnalle. Oasis studiolla voi myös maksaa käteisellä tai maksupäätteellä paikan päällä studiolla. Hyväksymme yleisimmät pankki- ja luottokortit. Lisäksi hyväksymme Smartum setelit, Virike- ja tykysetelit, Smartum Saldon, ePassin, Edenred Mobiilin sekä Eazybreakin. Jos haluat maksaa liikuntapalveluista paikan päällä, varaathan paikan tunnille valitsemalla varausjärjestelmästä  "maksa studiolla" tai apista "pay later". Tämä vaihtoehto löytyy varauksen yhteydessä alasvetovalikosta. Tehdessäsi ensimmäistä ostoa varausjärjestelmässämme otathan lähettyville pankin tunnuslukulistan tai muun varmistamisen välineen siltä varalta, että järjestelmä pyytää sinua vahvistamaan ostoksesi.

Millaiset studion tilat ovat?

Oasis Pilates & Yoga:n tilat ovet katutasossa ja pääsisäänkäynti sijaitsee Kerttulinkadun puolella. Meillä on kaksi harjoittelusalia, tilava aula sekä naisten ja miesten pukuhuoneet suihkutiloineen. Voit siis käydä kehoa huoltavan harjoituksen jälkeen rauhassa suihkussa ja jäädä vielä tee- tai kahvikupposelle. Aulassamme on myös Jooga- & Pilates Shop, jossa on myytävänä joogavaatteita, treenivälineitä, Nikkotakon upeita joogakoruja sekä The House of IDUNin eteerisiä öljyjä.

Miten pääsen tutustumaan?

Olet tervetullut tutustumaan Oasis Studion tunneille 10€ tutustumishintaan. Tavallisesti kertamaksu on 20€, joten ohjelmistossa näkyy tuntia varatessa tämä kalliimpi hinta. Kun varaat ensimmäistä tuntiasi, varaa tuntisi valitsemalla "Maksa studiolla" ja kun tulet tunnille, kerro vastaanotossa, että olet ensimmäistä kertaa. Toinen vaihtoehto on 3x tutustumiskortti 45€, jonka voit ostaa myös täältä nettisivuiltamme.

Tunnin ostaminen ja varaaminen edellyttää asiakkaaksi rekisteröitymistä. Rekisteröityminen itsessään ei maksa mitään. Tunteja voi varata aina tarkalleen kahdeksan päivän ajanjaksolle maksimissaan 7 tuntia / viikko. Onnistuneesta varauksesta tulee ilmoitus sähköpostiin ja mobiiliapin "bookings" osioon. Voit myös tarkastella varauksiasi ja perua varauksen omassa profiilissasi, kun olet kirjautunut sisään. Peruutathan varauksesi viimeistään 4h ennen tunnin alkua. Peruuttamattomasta varauksesta veloitetaan käyntikerta.

Tutustumisen jälkeen edullisin tapa harjoitella studiollamme on Basic jäsenyys tai Online jäsenyys, jos harjoittelet vain arkiaamuisin ja Onlinessa. Jos pääset harjoittelemaan vain harvakseltaan, 10 kerran sarjakortti voi olla sinulle paras ratkaisu. 10x sarjakortissa on kaksi vaihtoehtoa, 3kk tai 6kk voimassaolevat kortit.

Miten varaan ja peruutan tunnin?

Tuntien varaaminen edellyttää rekisteröitymistä asiakkaaksi joko täällä nettisivuilla tai mobiiliaplikaatiossamme. Mobiiliaplikaation voi ladata nimellä Glofox appstoresta tai google playsta. Glofox apin logo on oranssi ketunpää. Etsi sen jälkeen studio nimellä Oasis Pilates & Yoga. 

Tunteja varataan nettisivuilla kohdasta  "varaa tunti". Selaa nuolinäppäimellä > päiviä eteenpäin ja varaa tunti painamalla  "book" nappia. Jos sinulla on 10x kortti, varaat tunnin käyttämällä käyntikerran kortistasi "use credits". Jos taas sinulla ei ole mitään korttia / jäsenyyttä ja haluat maksaa paikan päällä, varaat tunnin vaihtamalla alasvetovalikosta  "Maksa studiolla". Omat varaukset näkyvät varausportaalin kohdassa profiili ja "my bookings". Peruutuksen voi tehdä samasta kohdasta painamalla "cancel". Peruutathan tunnin 4h ennen tunnin alkua. Peruuttamattomasta tunnista ja siis myös alle neljä tuntia ennen tunnin alkua soittamalla/e-maililla peruutetusta tunnista menee yksi käyntikerta. Kolmesta peruuttamattomasta varauksesta asiakkaan varausoikeus peruutetaan. Varausoikeuden saa takaisin ottamalla yhteyttä info@oasisturku.fi ja maksamalla 10€ sakkomaksun.

Mobiiliaplikaatiossa varaukset tehdään kohdassa "classes". Voit maksaa yksittäiset tunnit, 10x-kortin tai jäsenyyden mobiiliappiin syötetyllä pankkikortillasi tai valitsemalla "pay later". Omat varauksesi näet kohdasta "bookings". Voit perua varauksesi painamalla varauksen kuvaketta ja valitsemalla "cancel". Jos sinulla on 10x kortti, menee kortiltasi tuntia varatessa yksi credit eli käyntikerta. Jos perut varauksen 4h ennen tunnin alkua, käyntikerta palautuu kortillesi. Jos et peru varausta, myöskään käyntikertaa ei palauteta. Jos mobiiliaplikaatiosi toimii huonosti, deletoi se ja lataa Glofox appi uudelleen. Tarkista myös, että puhelimesi päivittää sovellukset automaattisesti. 

Voit myös varata paikan kaverillesi tai kahdelle! Jos varaat paikat kymppikortilla, menevät creditit myös varaamistasi kavereista, joten heidän ei tarvitse kuin saapua paikalle.

Voit varata tunteja kahdeksan päivää etukäteen. Tunteja voi varata yhdelle viikolle 7 kpl. Kysy lisää varauksista henkilökunnaltamme. Voit myös pyytää apua varauksien tekemiseen info@oasisturku.fi. Pyydämme ystävällisesti hoitamaan tuntiperuutukset varausjärjestelmän tai mobiiliapin kautta.

Glofox ajanvarausjärjestelmään rekisteröityminen

Oasiksen asiakkaat käyttävät tuntien varaamisen Glofox järjestelmää. Glofoxin kautta voi varata tunteja selaimessa (nettisivuillamme) tai lataamalla käyttöönsä Glofox sovelluksen. Glofoxiin tulee laittaa turvallinen, mahdollisimman monimutkainen salasana, joka ei ole käytössä missään toisessa yhteydessä. Ethän käytä samaa salasanaa Glofoxissa ja esimerkiksi sähköpostissasi.

Waiting list / Jonotus tunneille

Olemme poikkeusaikana vähentäneet tuntipaikkoja taataksemme kaikille turvallisen harjoittelun. Tästä johtuen jotkut tunneistamme tulevat nyt tavallista nopeammin täyteen. Voit kuitenkin varata paikan Waiting listasta, josta pääsee myös hyvin tunneille. Paikka jonotuslistasta vapautuu viimeistään 4h ennen tunnin alkua. Vapautuneesta paikasta tulee aina sähköpostia. Käythän lisäksi laittamassa päälle mobiiliaplikaatiomme ilmoitukset (notifications) kännykkäsi asetuksista. Tällöin saat heti vapautuvasta paikasta ilmoituksen kännykkäsi aloitusruudulle. HUOM! Muistathan aina peruuttaa myös jonotuspaikkasi, jos et ole enää kiinnostunut osallistumaan. Jonotuksesta siirtyy automaattisesti tunnille, kun paikkoja vapautuu. Tällöin myös kertakäyntimaksu / creditti veloitetaan asiakastililtäsi. Itse Waiting list paikasta ei tietystikään mene maksua. Muistathan, että tarjoamme myös runsaasti Online tunteja, joihin ei osallistujamäärää rajoiteta.

Peruuttamattomat tunnit ja varauskielto

Ohjelmistomme veloittaa peruuttamattomasta tunnista 10x kortin käyntikerran. Tunnit pitää peruuttaa 4h ennen tunnin alkua. Voit toki soittaa studiolle myöhäisen peruutuksen, ja kertoa, jos et pääsekään tunnille. Tästä huolimatta 10x kortin käyntikerta menee, mikäli tunnin alkuun on alle neljä tuntia. Lisäksi kolmesta peruuttamattomasta tunnista eli  "strikestä" tulee varauskielto, jonka purkua voi pyytää Oasis Studiosta info@oasisturku.fi. Varauskiellon purku maksaa 10€. Striket nollataan kolmen kuukauden välein, jolloin laskut alkavat alusta.

Mitä jos 10x korttini on menossa vanhaksi?

10x korttimme ovat voimassa 3kk/6kk ostopäivästä eteenpäin. Käyttöajan jälkeen varausjärjestelmämme poistaa kortin automaattisesti. Mikäli olet ollut sairaana yli kuukauden ajan, ja siksi estynyt käyttämään korttiasi, ota yhteyttä info@oasisturku.fi. Jos et ole ehtinyt käyttää korttiasi, mutta haluaisit saada creditit käyttöösi pidemmäksi ajaksi, voit ostaa kuukauden lisää käyttöaikaa kortillesi 25€ hintaan. Maksu suoritetaan Oasis Studion vastaanottoon ja vastaanottohenkilö laittaa sähköiseen korttiisi lisäaikaa. Ota yhteyttä tarvitsemastasi jatkoajasta ennen kuin korttisi umpeutuu ja poistuu järjestelmästä. Vanhentuneita ja siten järjestelmästä jo poistuneita käyntikertoja ei palauteta takaisin käyttöön. Oasis Studion 10x sarjakortit ovat voimassa 3kk tai 6kk. Tarkistathan oman sarjakorttisi expiry daten (viimeisen käyttöpäivän) omasta profiilistasi varausjärjestelmästä.

Mitä varusteita tarvitsen tunneille?

Ota oma matto mukaan tunneille tai jos matto unohtuu, voit vuokrata maton studiolta. Ensimmäiseen tutustumiskertaan sekä 3x tutustumiskorttiin sisältyy myös mattovuokra. 10x korttilaisille, Basic/Online jäsenille ja kertakävijöille mattovuokra on 2€. Premium ja Basic Plus jäsenyyteen kuuluu mattovuokra.

Reformer laitetunneilla ei tarvita mattoja. Lisäksi erillisille kursseille, kuten 8 kerran raskaus- ja äitiyskursseille, ei tarvitse ottaa mukaan jumppamattoa, sillä mattovuokra kuuluu kurssin hintaan. Suosittelemme kuitenkin aina oman maton käyttämistä hygieniasyistä.

Kaikille tunneillemme pukeudutaan joustaviin liikuntaan soveltuviin vaatteisiin. Joogatunneilla sekä kaikilla hot-etuliitteellä merkityillä tunneilla ollaan yleensä ilman sukkia. Huoneenlämmössä pidettävillä pilates-ja venyttelytunneilla sekä Reformer pilatestunneilla käytetään sukkia. Millään tunneillamme ei tarvita kenkiä. Hot-etuliitteellä merkityille tunneille kannattaa ottaa mukaan pyyhe ja vesipullo.

Vältäthän tunneillamme hajusteiden käyttöä, sillä ne voivat aiheuttaa allergiaa. Kiitos huomaavaisuudesta.

Onko Studion läheisyydessä parkkipaikkoja?

Studion läheisyydessä on pääasiassa arkisin kuuteen asti maksullisia parkkipaikkoja. Entiset kiekkopaikat muuttuivat valitettavasti maksullisiksi joulukuussa 2020. Paikkoja löytyy mm. Kerttulinkadulta, Henrikinkadulta, Porthaninkadulta, Tuomiokirkonkadulta sekä Rothoviuksenkadulta. Jos alue ei ole tuttua, kannattaa parkkeeraukseen varata ensimmäisillä kerroilla hieman aikaa. Tarkistathan voimassaolevat pysäköintimaksut liikennemerkeistä ja pysäköintisovelluksista.

Studiolla ei ole omia paikkoja. Sisäpihan parkkipaikat ovat asukkaiden sekä lähialueen työpaikkojen omia pysäköintiruutuja.

Onko Oasiksella lapsiparkkia?

Ei, Oasis Studiolla ei ole valitettavasti omaa lapsiparkkia.

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Tämä on Oasis Pilates & Yoga Oy:n henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 24.5.2018. Viimeisin muutos 24.5.2018.

1. Rekisterinpitäjä

Oasis Pilates & Yoga Oy

y-tunnus 2850465-7

Kerttulinkatu 1A, 20500 Turku

p. 040 159 5690, info@oasisturku.fi

2. Rekisteristä vastaava yhteyshenkilö

Tietosuojavastaava Hanna Manninen

Kerttulinkatu 1A, 20500 Turku

p. 040 159 5690, info@oasisturku.fi

3. Rekisterin nimi

Oasis Pilates & Yoga Oy:n asiakasrekisteri

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus on yhteydenpito asiakkaisiin, asiakassuhteen ylläpito sekä markkinointi. Henkilötietoja voidaan käsitellä esimerkiksi asiakassuhteen, palvelusuhteen tai jäsenyyden hoitamiseksi.

5. Rekisterin tietosisältö

Oasis Pilates & Yoga Oy:n asiakasrekisteri sisältää seuraavia tietoja: asiakkaan nimitiedot, sukupuoli, yhteystiedot (puhelinnumero ja sähköpostiosoite), tiedot asiakkaan tilaamista palveluista, kuten ostohistoria, laskutustiedot ja muut kirjanpidolliset tiedot, yrityksen ja rekisteröidyn väliseen asiakassuhteeseen liittyvät tiedot, kuten asiakashistoria sekä mahdolliset suoramarkkinointiluvat ja -kiellot.

Oasis Pilates & Yoga Oy säilyttää vain yrityksen toiminnan ja tietojen käyttötarkoituksen kannalta tarpeellisia tietoja, joiden käsittelylle on lailliset edellytykset. Käyttötarkoitukseensa tarpeettomaksi muuttuneet tiedot, vanhentuneet tiedot tai tiedot joiden käsittelylle ei enää muutoin ole perustetta, anonymisoidaan tai hävitetään tietoturvallisesti. Tietojen säilytysaika on 5 vuotta.

6. Säännönmukaiset tietolähteet

Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan asiakkaalta mm. www-lomakkeilla lähetetyistä viesteistä, sähköpostitse, puhelimitse, sosiaalisen median palvelujen kautta, sopimuksista, asiakastapaamisista ja muista tilanteista, joissa asiakas luovuttaa tietojaan.

7. Tietojen säännönmukaiset luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Asiakkaan henkilötietoja ei luovuteta Oasis Pilates & Yoga Oy:n ulkopuolisille toimijoille muuten, kuin sopimuksen tai erillisen suostumuksen mukaan. Asiakkaan henkilötietoja voidaan luovuttaa Oasis Pilates & Yoga Oy:n markkinoinnin toteuttamiseen osallistuville yhteistyökumppaneille markkinointiyhteistyökumppaneiden palveluissa sekä maksutapahtumia ylläpitäville palveluille.

Pääsääntöisesti Oasis Pilates & Yoga Oy ei siirrä tai luovuta asiakkaan henkilötietoja Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle. Tietoja voidaan kuitenkin tarvittaessa siirtää tai luovuttaa Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle henkilötietolain sallimilla tavoilla, mikäli tiedot siirretään maahan, jossa Euroopan komissio on todennut tietosuojan tason olevan riittävä, tai sopimusjärjestelyin voidaan taata tietosuojan riittävä taso, tai mikäli asiakas on antanut siihen suostumuksensa.

Viranomaisille tietoja luovutetaan lain edellyttämissä tapauksissa, kuten esimerkiksi väärinkäytösten selvittämisessä ja ehkäisyssä.

8. Rekisterin suojauksen periaatteet

Rekisterin käsittelyssä noudatetaan huolellisuutta ja tietojärjestelmien avulla käsiteltävät tiedot suojataan asianmukaisesti. Kun rekisteritietoja säilytetään Internet-palvelimilla, niiden laitteiston fyysisestä ja digitaalisesta tietoturvasta huolehditaan asiaankuuluvasti. Rekisterinpitäjä huolehtii siitä, että tallennettuja tietoja sekä palvelimien käyttöoikeuksia ja muita henkilötietojen turvallisuuden kannalta kriittisiä tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja vain niiden työntekijöiden toimesta, joiden työnkuvaan se kuuluu.

9. Tarkastusoikeus

Asiakkaalla on oikeus tarkastaa asiakasrekisteriin talletetut tietonsa. Tarkastuspyyntö tehdään toimittamalla kirjallinen ja allekirjoitettu tarkastuspyyntö osoitteella: Oasis Pilates & Yoga Oy, Tietosuojavastaava/henkilötietojen tarkastuspyyntö, Kerttulinkatu 1A, 20500 Turku. Tarkastuspyynnössä tulee mainita nimi, postiosoite ja puhelinnumero. Tarkastuspyynnön vastaus toimitetaan asiakkaan väestötietojärjestelmästä varmennettuun osoitteeseen.

10. Oikeus vaatia tiedon korjaamista

Asiakkaalla on oikeus vaatia asiakasrekisterissä olevan virheellisen tiedon korjaamista. Asiakas voi päivittää ja muuttaa omia tietojaan kirjautuneena Oasis Pilates & Yoga Oy:n verkkopalveluun tai pyynnöstä asiakaspalvelussa.

11. Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet

Asiakkaalla on oikeus kieltää rekisterinpitäjää käsittelemästä häntä koskevia tietoja suoramainontaa, etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia sekä markkina- ja mielipidetutkimusta varten. Kaikissa tähän rekisteriselosteeseen liittyvissä kysymyksissä ja rekisteröidyn oikeuksien käyttämiseen liittyvissä tilanteissa yhteyttä tulee ottaa Oasis Pilates & Yoga:n tietosuojavastaavaan (katso kohta 2.)

Glofox-ajanvarausjärjestelmän tietomurto

Ajanvarausjärjestelmämme Glofoxin maaliskuun 2020 tietokanta oli tietomurron kohteena.

Glofox on globaali irlantilainen yritys, joka välittömästi aloittanut perusteelliset tutkimukset tietomurrosta. Glofox on 14. marraskuuta saanut tiedon tietomurtoepäilystä ja aloittanut perusteellisen tutkinnan asiasta. Glofoxin tietokantaan on tunkeutunut kolmas osapuoli, joka on luvattomasti hankkinut käsiinsä myös Oasiksen asiakkaiden tietoja. Glofox on löytänyt ja tukkinut vuodon.

Oasis Pilates & Yoga -studio sai tiedon tietomurrosta 16. marraskuuta.

Asiakkaita tiedotettiin seuraavasti:

  1. Käy välittömästi vaihtamassa Glofox-ajanvarausjärjestelmässä käyttämäsi salasana. Jos olet unohtanut salasanasi, vaihto onnistuu käyttämällä Forgot password -toimintoa.
  2. Käy vaihtamassa salasanasi myös muissa palveluissa, joissa olet käyttänyt samaa salasanaa kuin Glofox-järjestelmässä.
  3. Tarkistathan, että sovelluksessamme on sinulle oikea ja toimiva sähköpostiosoite, jotta saamme sinuun tarvittaessa yhteyden.

Lisätietoa Glofox-tietomurrosta

Ohjeet salasanan vaihtamiseen

Salasanan vaihto onnistuu nettisivumme www.oasisturku.fi/tuntivaraus kautta aukeavassa varausportaalissa.  Ilman kirjautumista voit tehdä salasanavaihdon painamalla Forgot password -painiketta. Saat sähköpostiisi linkin, jossa salasanan vaihto onnistuu.

Jos kirjaudut nettiportaaliin selaimessa, löytyy profiiliosiossa Change password -painike, jonka kautta salasanan vaihto myös onnistuu.

Olemme erittäin pahoillamme tapahtuneesta. Jos sinulla on asiasta kysyttävää, voit olla matalalla kynnyksellä yhteydessä meihin. Vastaamme asiakkaidemme kysymyksiin sähköpostiosoitteessa info@oasisturku.fi.

Rekisteri- ja tietoturvaselosteestamme alempana tällä sivulla löydät lisää tietoa oikeuksistasi.

LISÄTIETOA TAPAHTUNEESTA

Mitä olemme tehneet?

Olemme välittömästi tiedon saatuamme lähettäneet sähköpostia kaikille asiakkaillemme, joita murto koskee. Teimme rikosilmoituksen ja ilmoituksen tietosuojavaltuutetun toimistoon. Päivitämme tälle sivulle tietoja sitä mukaa, kun saamme tietoa Glofoxilta. 

Miten Oasis liittyy tietomurtoon?

Oasis ei ole millään tavalla toiminnallaan aiheuttanut tai mahdollistanut tietomurtoa. Glofox palveluntarjoaja on tehnyt kaiken voitavansa ajanvarausjärjestelmää koskevan tietoturvamurron selvittämiseksi. Murron syy on löydetty ja tukittu. Jatkamme ajanvarausjärjestelmän käyttöä ja luotamme Glofoxin toimintaan tämän asian selvittämisessä.

Mitä asiakastietoja tietomurrossa on vuodettu?

Murron kohteena olevassa Glofox-ajanvarausjärjestelmän asiakastiedoissa on nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, kryptattu (salattu) salasana ja syntymäaika. Korostamme, että kyseessä ei ole tietomurto Oasiksen asiakasrekistereihin. Oasis ei rekisteröi asiakkaidensa henkilötunnuksia.

Oasis Pilates & Yoga Oy säilyttää vain yrityksen toiminnan ja tietojen käyttötarkoituksen kannalta tarpeellisia tietoja, joiden käsittelylle on lailliset edellytykset. Käyttötarkoitukseensa tarpeettomaksi muuttuneet tiedot, vanhentuneet tiedot tai tiedot, joiden käsittelylle ei enää muutoin ole perustetta, anonymisoidaan tai hävitetään tietoturvallisesti. Tietojen säilytysaika on viisi vuotta.

Ovatko maksukorttitiedot olleet murron kohteena?

Glofoxin tietokantaan ei ole tallennettu Oasiksen asiakkaiden maksu- tai luottokorttitietoja. Korttitietojen neljä viimeistä numeroa ovat ainoa tunniste kortista, eikä muihin tietoihin päästä meidän tai Glofoxin toimesta käsiksi edes Stripessä. Stripe-maksupalveluntarjoaja vastaa Oasiksen maksuliikenteestä. Stripe ei ole ollut tietomurron kohteena. Tietomurto ei siis koske maksukorttitietoja. Tässä tietoa Stripen turvallisuudesta tai tietosuojasta.

Miten tietomurto vaikuttaa asiakkaiden salasanoihin?

Glofoxiin kirjautuneiden salasanat on talletettu järjestelmään kryptattuina. Tämä tarkoittaa, että ne eivät ole tekstimuotoisina. Salasanoja ei siis Glofoxin mukaan sellaisenaan pysty väärinkäyttämään. Glofox on varotoimena pakottanut asiakkaamme vaihtamaan salasanansa. Jos siis salasanasi ei toimi, se johtuu siitä, että Glofox on nollannut salasanat turvallisuussyistä. Samaan tietomurtoon liittyen, saimme yhdeltä asiakkaalta tiedon myös tekstimuotoisen salasanan vuodosta, mutta emme saaneet varmistusta tähän asiaan. Tällöinkin toimenpiteet asiakkailemme ovat samat, eli salasanan vaihtaminen.

Kehotamme asiakkaitamme kuitenkin varotoimenpiteenä vaihtamaan salasanansa myös kaikkiin niihin järjestelmiin, joissa on käytössä ollut sama salasana kuin Glofoxissa.

Seuraa meitä