Tuntikuvaukset

Tunnit

Pilatestunnit

Pilates

Joseph Pilateksen luoma kehonhallintamenetelmä, jonka avulla mm. vahvistetaan keskivartalon aluetta, pyritään kehittämään optimaalista ryhtiä, opetellaan linjakkaita liikeratoja ja syvennetään hengitystä. Pilatesharjoittelu kehittää kehonhallintaa, voimaa, liikkuvuutta, kestävyyttä sekä kehotietoisuutta. Oma keho ja sen käyttö ovat pääosassa, mutta tunnilla voidaan hyödyntää harjoittelun tukena myös erilaisia välineitä, kuten palloa, rullaa, kuminauhaa jne. Tunti sopii kaikille iästä ja koosta riippumatta, sillä jokaisen on mahdollista löytää itselleen sopiva tapa tehdä liikkeitä. Mukaan tarvitset vain keskittyneen mielen, jonka avulla saat harjoituksesta kaikki hyödyt parhaiten irti.

HotPilates

HotPilates-tunti pidetään miellyttävässä noin 30 asteen lämmössä. Kehoa harjoitetaan pilateksen perusperiaatteiden mukaisesti: tunnilla mm. vahvistetaan keskivartalon aluetta, pyritään kehittämään optimaalista ryhtiä, opetellaan linjakkaita liikeratoja, syvennetään hengitystä sekä tuetaan harjoitteita erilaisilla välineillä. Tunti sopii kaikille lämmön ystäville harjoitustaustasta riippumatta. Mukaan tarvitset keskittyneen mielen sekä vesipullon ja pyyhkeen.

HotPowerPilates

HotPowerPilates-tunti tarjoaa tehoa, hikeä ja hyvää mieltä! Harjoittelu pohjautuu pilateksen perusperiaatteisiin eli hengityksen käyttöön, keskittymiseen sekä syvien lihasten aktivointiin. Pilatesharjoitteluun yhdistetään kehonpainoharjoitteita sekä erilaisilla välineillä, kuten pallolla ja kuminauhalla, toteutettuja liikkeitä. Vesipullo kannattaa ottaa mukaan, sillä tunnilla tehdään reipastempoista pilatesharjoittelua noin 30 asteen lämmössä.

PhysioPilates

PhysioPilates perustuu Joseph Pilateksen luomaan kehonhallintamenetelmään, jonka tavoitteena on kehittää mm. voimaa, liikkuvuutta, kestävyyttä sekä kehotietoisuutta. Tunnilla huomioidaan kattavasti erilaiset tuki- ja liikuntaelinten ongelmat ja harjoitellaan niiden ehdoilla. Tuntia ohjaa PhysioPilates-ohjaajakoulutuksen suorittanut fysioterapeutti. Voit osallistua tunnille, vaikka sinulla ei akuuttia tuki- ja liikuntaelinten ongelmaa olisikaan.

Reformer Laitepilates

Ensikertalaiset voivat osallistua Reformer Laitepilatestunteihin (Premium tunnit on varattu jäsenillemme). Tunnilla käytetään yhtä tunnetuimmista pilateslaitteista, jonka teho ja toiminta perustuu jousivastuksiin. Reformer-laitepilatestunnit on suunniteltu siten, että sinne ovat tervetulleita sekä vasta-alkajat että kokeneemmat treenaajat. Power-tunnit ovat reipastempoisia harjoituksia, joten aikaisemmasta kokemuksesta on näillä tunneilla hyötyä. Laiteharjoittelu kehittää monipuolisesti voimaa, liikkuvuutta ja motorisia taitoja. Reformer tunneille voi osallistua Premium jäsenenä, 3x tutustumiskortilla, 10x kortilla (2x credittiä/tunti) sekä kertamaksulla.

Klassinen Reformer Laitepilates

Klassisella Reformer tunnilla harjoitellaan Joseph Pilateksen kehittelemien liikesarjojen mukaisesti keskittyen muiltakin pilatestunneilta tuttuihin pilateksen perusperiaatteisiin. Jokainen tunti perustuu samaiseen koko kehon haastavaan liikesarjaan, jota vähitellen kehitetään askel askeleelta eteenpäin. Tällä tunnilla oman harjoituksen edistymisen voi juuri siksi huomata erityisen hyvin. Klassinen Reformer tunti on voimakas harjoitus, jossa aikaisemmasta harjoittelutaustasta on hyötyä. Reformer tunneille voi osallistua Premium jäsenenä, 3x tutustumiskortilla, 10x kortilla (2x credittiä/tunti) sekä kertamaksulla.

Joogatunnit

FlowYoga

FlowYoga-tunnilla voit fyysisen harjoittelun lisäksi kokea myös joogan henkisen puolen, sillä tunti sisältää niin asanaharjoittelua kuin joogafilosofiaakin.  Jooga-asennot yhdistetään hengityksen tahdissa virtaaviksi kokonaisuuksiksi. Filosofiaosio voi sisältää hengitysharjoituksia, muinaisten joogatekstien tulkintaa, mantraamista tai meditaatiota. Tunti sopii kaikille aiemmasta treenitaustasta riippumatta. 

HotFlowYoga

Tunnilla perehdytään miellyttävässä, noin 30 asteen lämmössä, asanaharjoitteluun sekä joogafilosofiaan. Jooga-asennot yhdistetään hengityksen tahdissa virtaaviksi kokonaisuuksiksi, ja filosofiaosiossa voidaan tehdä hengitysharjoituksia, muinaisten joogatekstien tulkintaa, mantraamista tai meditaatiota. Lämpö tuo tunnille oman ihanan lisäelementtinsä. Vesipullo ja pyyhe kannattaa varata mukaan

HotYinYoga

HotYinYoga-tunnilla sinulla on lupa hengähtää. Tunnilla nautit lempeästä noin 30 asteen lämmöstä, joka rentouttaa kehoa ja antaa samalla luvan pysähtyä. Jooga-asennoissa viivytään pitkään ja pyritään viemään venytysten vaikutukset syvemmälle kehoon ja mieleen. Tunti rauhoittaa kehoa ja mieltä sekä tuo erinomaista vastapainoa mm. voimakkaammille harjoituksille tai hektiselle arjelle. Samalla pääset tutustumaan lajin taustalla oleviin kiinalaisen lääketieteen oppeihin sekä meridiaaneihin. Vesipullo ja pyyhe kannattaa varata mukaan.

Hatha & -YinYoga

Tällä aamutunnilla tehdään rauhallisesti ja keskittyen kehoa lempeästi avaavia ja vahvistavia asanoita, jotka tasapainottavat kehoa ja mieltä. Puolet tunnista on lempeää HathaYogaa ja toinen puolet meditatiivista ja hidastempoista Yin-joogaa. Tunti sopii kaikille keskittyneestä työskentelystä pitäville.

PowerYoga

PowerYoga-tunnilla hiki nousee pintaan ilman lämmityslaitteitakin, sillä tunti on puhdasta asanaharjoittelua. Tunnilta on karsittu pois kaikki filosofinen sisältö, kuten mantrat ja energia-anatomia. PowerYoga sopii kaikille, jotka haluavat kehittää voimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa.

HotPowerYoga

HotPowerYoga-tunnille voit tulla keskittymään asanaharjoitteluun, sillä tunnilta on karsittu pois kaikki filosofinen sisältö. Tunti kehittää voimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa. Tunti pidetään noin 30 asteen lämmössä, joten pyyhe ja juomapullo kannattaa varata mukaan.

VinyasaFlow 45'

Kolme varttia kestävällä aamuisella VinyasaFlow -joogatunnilla syke nousee ja hiki virtaa, sillä tunnilla tehdään reipastempoista asanaharjoittelua. Tunnilta on karsittu pois kaikki filosofinen sisältö, kuten mantrat ja energia-anatomia. VinyasaFlow sopii kaikille, jotka haluavat kehittää kuntoaan ja lisätä voimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa. Aikaisemmasta harjoittelutaustasta on tällä tunnilla hyötyä.

HotVinyasaFlow

HotVinyasaFlow -joogatunnilla syke nousee ja hiki virtaa, sillä tunnilla tehdään reipastempoista asanaharjoittelua noin 30 asteen lämmössä. Tunnilta on karsittu pois kaikki filosofinen sisältö, kuten mantrat ja energia-anatomia. HotVinyasaFlow sopii kaikille, jotka haluavat kehittää kuntoaan ja lisätä voimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa. Aikaisemmasta harjoittelutaustasta on tällä tunnilla hyötyä.

Singing Bowls Relaxation

Äänimaljarentoutus on syvärentouttava hoito, joka perustuu äänimaljojen värähtelyyn. Värähtely vaikuttaa kehon nesteisiin saaden soluissa olevan nesteen värisemään. Myös maljojen kaunis ikiaikainen ääni kuljettaa mielemme ja ajatuksemme toiseen aikaan ja maailmaan. Rentoutus vastaa parhaimmillaan kolmen tunnin yöunta. Äänimaljarentoutus voi auttaa unettomuuteen, vähentää stressiä, ahdistusta ja kehon jännitystiloja. Rentoutuksessa saat ottaa mukavan asennon matolla ja vaan olla. Tunti tehdään noin 30 asteen lämpöisessä salissa, joten voit pukeutua kevyesti.

Faskia- ja venyttelytunnit

HotFascial

Fascial-tunnilla huolletaan lihaskalvolinjat kuntoon! Fascial on Fysioline Academy of Finlandin kehittämä lihaskalvolinjoihin keskittyvä liikkuvuusharjoitus. Tunnilla pyritään parantamaan kehon kokonaisvaltaista hyvinvointia kehittämällä lihaskalvojen liukuvuutta monipuolisin ja dynaamisin liikesarjoin. Tällä tunnilla liikkuvuutta lisää myös miellyttävä noin 30 asteen lämpötila.

Somatic Stretching

Somatic Stretching -tunnilla käytetään erilaisia venytystekniikoita parantamaan kehon hallintaa ja liikkuvuutta. Somaattinen venyttely on tarkka tapa harjoitella liikettä vahvan läsnäolon, omien tuntemusten kuuntelun ja keskittymisen avulla. Tällä rauhallisella tunnilla voidaan käyttää apuvälineinä palloa, rullaa ja joogavyötä.

Mobility

Mobility tunnilla kehittyy sekä liikkuvuus että voima. Harjoituksessa nivelten liikeratoja parannetaan pääasiassa vastuksen kanssa. Vastuksen harjoitukseen voi antaa oman kehon paino, lihasaktivaatio tai lisäpaino kuten joogabolsteri. Voit siis unohtaa vanhan säännön, että venytettävä lihas täytyy pitää rentona. Liikkuvuus paranee hyvin yhdistämällä voimaharjoittelun notkeusharjoitteluun. Tällä tunnilla tulee hiki!

Hypopressive

Seuraava kurssi alkaa pe 27.9. klo 12-12.45. Ilmoittaudu www.oasisturku.fi/kurssit-workshopit

Hypopressive-tekniikka sisältää sarjan hengitys- ja asentoharjoituksia, jotka kohdistuvat erityisesti keskivartalon syviin lihaksiin. Hypopressive-tekniikalla vähennetään vatsaontelon sisäistä painetta ja harjoitetaan vatsalihaskorsettia. Harjoitukset stimuloivat lantionpohjan sekä ydintuen refleksinomaista aktivoitumista. Tämä on suurin ero Hypopressive-tekniikan ja muiden ydintukea harjoittavien tekniikoiden välillä. Muissa tekniikoissa yllämainittuja lihaksia aktivoidaan tahdonalaisesti. Hypopressive-tekniikka voi helpottaa selkävaivoja sekä auttaa palautumaan synnytyksestä.