Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapiapalvelut

Oasis Studion tiloissa työskentelee äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti Leena Syrjälä. Äitiysfysioterapiassa keskitytään synnyttäneen tai raskaana olevan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Lantionpohjan fysioterapiassa puolestaan keskitytään ennaltaehkäisemään ja hoitamaan lantionpohjan toimintahäiriöitä.

Varaa aikasi suoraan Leenalta: leena@oasisturku.fi tai 040 704 8028

 

Leena Syrjälä

Leena on Oasis Pilates & Yoga Oy:n toinen omistaja ja perustaja. Han on opiskellut fysioterapeutiksi Helsingin Metropoliassa ja sen jälkeen valmistunut mm. lantionpohjan fysioterapeutiksi ja MamaMassage® -hierojaksi. Leena on myös Kasvatustieteiden maisteri sekä suorittanut liikunnan aineenopettajan opinnot. Leenan mielestä fysioterapeuttisessa harjoittelussa on tärkeää selventää harjoittelun tarkoitus ja tavoitteet sekä suorittaa liikkeet täsmällisesti mutta silti rennosti. 

Leena ohjaa Oasis Studiolla MamaPilates ja Pregnancy Pilates -kursseja, jotka ovat hänelle erityisen tärkeitä ja sydäntä lähellä. Lisäksi hän ohjaa matto- ja laitepilatesta sekä joogaa. Leena on kokenut ohjaaja, jolla on työtaustaa myös liikunnan opettajana, valmentajana sekä personal trainerina. Hän on suorittanut BASI Pilates sekä PhysioPilates ohjaajakoulutuksen sekä Villa Mandalan RYT200 joogaopettajakoulutuksen. Lisäksi Leena on osallistunut useisiin pre ja post natal aiheisiin lisäkoulutuksiin.

 

Hinnasto

ÄITIYS- JA LANTIONPOHJAN FYSIOTERAPIA:

75min – 80€
60min – 65€
Periform Plus vaginaalielektrodi – 35€

*Fysioterapiaan sisältyy asiakkaan tutkiminen, yksilöllinen hoito ja ohjaaminen.

MAMA MASSAGE® -HIERONTA:

60min – 60€
75min – 70€
90min – 80€

Varaa aika suoraan Leenalta: leena@oasisturku.fi tai 040 704 8028

 

 

Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapiassa keskitytään synnyttäneen tai raskaana olevan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Fysioterapiavastaanotolle voit tulla kartoittamaan omaa tilannetta, vaikka sinulla ei erityisiä ongelmia olisikaan. Kattava haastattelu ja tutkiminen kuuluvat olennaisesti fysioterapiakäyntiin ja niiden perusteella voidaan löytää tavat auttaa synnytyksestä palautumisessa, ennaltaehkäistä ja hoitaa esimerkiksi suorien vatsalihasten erkaumaa ja lantionpohjan toimintahäiriöitä, auttaa jaksamisen ja hyvinvoinnin lisäämisessä, ehkäistä ja helpottaa kiputiloja sekä auttaa arpikudosten hoidossa.

Fysioterapiaan sisältyy asiakkaan tutkiminen, yksilöllinen hoito ja ohjaaminen. Ensikäynnille 75min aika on suositeltava.

 
 

Lantionpohjan fysioterapia

Lantionpohjan fysioterapiaan voit halutessasi tulla tarkistamaan lantionpohjasi tilanteen, vaikka erityisiä ongelmia ei olisikaan. Lantionpohjan fysioterapiassa keskitytään ennaltaehkäisemään ja hoitamaan erilaisia lantionpohjan toimintahäiriöitä. Näitä voivat olla esimerkiksi virtsan tai ulosteen pidätyskykyyn liittyvät ongelmat, gynekologiset laskeumat, lantionpohjan lihasten heikkous tai ylikireys. Fysioterapiavastaanotolla haastatellaan ja tutkitaan kattavasti lantionpohjan lihasvoimaa ja toimintaa, opetellaan käyttämään lantionpohjaa oikeaoppisesti ja huomioidaan luonnollisesti myös muut lihasryhmät ja kehon toiminnot, joilla on vaikutusta lantionpohjan toimintaan.

Apuna tutkimisessa ja testaamisessa voidaan käyttää lantionpohjan EMG-laitetta, jolloin emättimeen asennettavan elektrodin avulla saadaan biopalautetta lantionpohjan toimintakyvystä. Huom. Elektrodi on aina henkilökohtainen ja sitä voi hyödyntää useaan kertaan.

Fysioterapiaan sisältyy asiakkaan tutkiminen, yksilöllinen hoito ja ohjaaminen. Ensikäynnille 75min aika on suositeltava.

 

MamaMassage®

MamaMassage®- Synnytyksestä palauttava hieronta on synnyttäneen oma, rauhallinen rentoutumishetki. Käsittelyssä hyödynnetään eri hoitotekniikoita (mm. faskiakäsittely ja liikehoito).

MamaMassage® käsittely tehdään aina yksilöllisesti asiakkaan toiveita ja tarpeita kuunnellen. Käsittelyn avulla voidaan mm. edistää kehon palautumista synnytyksen jälkeen, edesauttaa vatsalihasten erkauman sekä lantionpohjan lihaksiston palautumista ja helpottaa niska-hartiaseudun vaivoja. Käynnillä voidaan myös käsitellä kiristäviä arpikudoksia.

Ensimmäisen käynnin yhteydessä tehdään kattava haastattelu ja tutkitaan kehon palautumistilanne (mm. vatsalihasten erkauma, lantionpohjan aktivoituminen). Haastattelun ja tutkimisen perusteella tehdään hoitosuunnitelma.

Huom. Mös raskaana oleville on oma MamaMassage®- Raskausajan hieronta.